Yunet
 

Društvo

Nove aktivnosti učenika i nastavnika Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. oktobar 2022. • 00:00 •

Nove aktivnosti učenika i nastavnika Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor

Na početku nove nastavne godine učenici i nastavnici Gimnazije “Veljko Petrović” Sombor počeli su sa različitim aktivnostima.

Krajem proteklog meseca u Beogradu je održano finalno nacionalno takmičenje u programiranju 15. Bubble cup na koje su se plasirale dve gimnazijske ekipe predvođene profesorom Duškom Obradovićem. Ekipa u sastavu Nemanja Majski, Vedran Bajić i Aleksandar Gubica osvojila je četvrto mesto. Istovremeno, Viktor Lučić, bivši učenik Gimnazije, osvojio je drugo mesto u kategoriji studenata.

Milan Marić, profesor stručnih predmeta na specijalizovanom sportskom smeru Gimnazije, zahvaljujući dugogodišnjim rezultatima, dobitnik je srebrne plakete Rvačkog saveza Srbije na Svetskom seniorskom prvenstvu koje je održano sredinom septembra u Beogradu.

Predstavnici gimnazijske sekcije Čitalački klub učestvovali su u kreativnom projektu „Umrežavanje književnošću“ pod pokroviteljstvom Filozofskog fakulteta iz Niša. Rezultat tog projekta je zbornik radova u okviru kojeg su objavljeni radovi i naših gimnazijalaca.

U organizaciji Kulturne stanice „Svilaraˮ i Karlovačke gimnazije održani su 6. Filološki literarni susreti. Učesnici Susreta ove godine bili su profesori i učenici Valjevske gimnazije, Filološke gimnazije iz Beograda, Gimnazije „Mihajlo Pupinˮ iz Kovačice, Zrenjaninske gimnazije, Gimnazije „Veljko Petrovićˮ iz Sombora, Srpske Pravoslavne Bogoslovije Svetog Arsenija iz Sremskih Karlovaca i Karlovačke gimnazije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad