Yunet
 

Društvo

Obeleženo pet godina postojanja Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. oktobar 2022. • 00:00 •

Obeleženo pet godina postojanja Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“

Lokalna akciona grupa „Srce Bačke“ je prigodnim koktelom u svečanoj sali Skupštine opštine Kula obeležila pet godina postojanja.

Na svečanoj skupštini bilo je reči o tome šta je sve do sada urađeno na polju podrške malim preduzetnicima, ali i o svemu onome što tek sledi kada je ta podrška u pitanju.

Prisutne je, ispred lokalne samouprave, pozdravio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da je LAG „Srce Bačke“ primer dobre prakse i da će opština nastaviti da podržava ovu lokalnu akcionu grupu sa ciljem promocije malih proizvođača iz opštine Kule.

Kada je o samom LAG-u reč, ono je dobrovoljno, neprofitno i nevladino udruženje, a neki od ciljeva ovog udruženja su: dugoročni održivi razvoj sektora značajnih za razvoj područja i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za otvaranje novih radnih mesta, razvoj i širenje mreže partnerstva i razmena iskustva sa istim ili sličnim udruženjima u zemlji i inostranstvu, osiguranje blagovremenog protoka informacija i znanja u cilju napretka ruralne zajednice LAG područja i mnogi drugi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena