Yunet
 

Društvo

U sklopu Dečje nedelje održan maskenbal

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. oktobar 2022. • 00:00 •

U sklopu Dečje nedelje održan maskenbal

I ove godine povodom dečije nedelje PU “Vera Gucunja“ organizovala je defile kostimirane dece.

Na karnevalu su učestvovala deca starijih i najstarijih grupa u gradu.

„Prve nedelje oktobra obično proslavlajmo dečiju nedelje, slavimo dete, sva njegova prava, radujemo se a decom, a u predškolskoj ustanovi nama je to veoma važno, i posebno ovoj nedelji pridodajemo jedan značaj, najviše po tome da deca uživaju. Celeove nedelje su tako osmišljene aktivnosti da deca budu srećna, da budu zadovoljna, da im bude lepo u vrtiću.

Mislim da je kruna ove današnje nedelje maskenbal, karneva maskirane dece, njima je ovo najznačajnije i najdrže, oni cele nedelje čekaju ovaj dan. Organizovano je ovako, da prošetaju Glavnom ulicom, pripremnei starije grupe. Tu su različiti likovi, pojave iz prirode, ekološke teme, vrlo, vrlo interesantno osmišljeno, roditelji su učestvovali najviše, vidi se kreativnost naravno, roditelja pre svega, tako da nama je ovo veoma značajno. Evo i mi isto učestvujemo u tome, trudimo se da se i mi maskiramo, da deci bude lepo.

Aktvinosti koje smo planirali za ovu nedelju su sportski dan, posete kulturnim ustanovama, lude frizure, družili smo se a bakama i dekama, poseta bioskopu, tako da trudimo se da na različite načine decu animiramo. Ova nedelje im je posebna, početak je radne godine i neki od njih su još uvek u periodu adaptacije ali kada dođe ovaj dan, kad dođe dečija nedelja oni uživaju“ – istakla je vaspitač Snežana Gazetić Pavošev.

I ove godine mogli su se videti najmaštovitiji kostimi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena