Yunet
 

Društvo

Održana 121. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. oktobar 2022. • 00:00 •

Održana 121. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora je tokom jučerašnjeg dana održalo 121. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 14 tačaka.

Gradsko veće je, između ostalog, prihvatilo predlog Odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora za 2022. godinu. Ukupna sredstva budžeta ovom Odlukom definišu se na nivou od 4.619.000.000 dinara. Procena ostvarenja tekućih prihoda, bez sredstava transfera iznosi 4.030.296.133,82 dinara što predstavlja uvećanje plana tekućih prihoda u odnosu na prihode iz prvobitne Odluke o budžetu na nivou od 6,5%.

Najveće povećanje prihoda grad očekuje od poreza na zarade, poreza na imovinu, izdavanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, kao i prodaje nepokretnosti (parcela u industrijskoj zoni).

Na 121. sednici Gradsko veće prihvatilo je i predlog izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Sombor za 2022. godinu. Prema ovom Programu u planu je da se raspiše konkurs kojim će Grad sufinansirati 80% investicije za nabavku pčelarske opreme i novih pčelinjih društava za pčelare sa teritorije Grada Sombora.

Odluka o rebalansu budžeta i izmena Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja naći će se pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad