Yunet
 

Društvo

U Kuli uručeno trinaest ugovora za samozapošljavanje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. oktobar 2022. • 00:00 •

U Kuli uručeno trinaest ugovora za samozapošljavanje

Uz pomoć subvencija za samozapošljavanje u Kuli je 13 novih preduzetnika koji će se uglavnom baviti uslužnim delatnostima kao što su frizerske usluge, automehaničarske, advokatske, završni radovi u građevinarstvu, a biće registrovana i jedna proizvodna delatnost i to proizvodnja nameštaja od pruća.

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula udruženim sredstvima objavili su javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje koji je uspešno realizovan. Juče su u svečanoj sali opštine Kula potpisani ugovori sa nezaposlenim licima kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje.

Obraćajući se prisutnima Boris Draganov, v.d. direktora Filijale Sombor Nacionalne službe za zapošljavanje, istakao je značaj svakog novog radnog mesta koje se otvara.

„Kroz programe koji su u toku godine sprovođeni saradnjom Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Kula zaposleno je 116 nezaposlenih lica, a danas je ugovore o samozapošljavanju potpisalo 13 novih preduetnika“.

Šef kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula, Miloš Danilov, naglasio je da su se uz meru aktivne politike zapošljavanja, samozapošljavanje, koja je danas dobila epilog, sprovodile i mere koje imaju za cilj zapošljavanje i inkluziju teže zapošljivih grupa.
„Naši sugrađani su angažovani na javnim radovima, merama stručne prakse, a za sledeću godinu se planira proširenje mera kroz programe pomoći preduzetnicima“, rekao je Danilov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena