Yunet
 

Društvo

Dvorište SOŠO „Vuk Karadžić“ Sombor opremljeno novim mobilijarom

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. oktobar 2022. • 00:00 •

Dvorište SOŠO „Vuk Karadžić“ Sombor opremljeno novim mobilijarom

Kompanija “Wiener stadtische” je tokom proteklog dana a putem projekta “Lanac dobrote” oplemenila dvorište Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom “Vuk Karadžić” potpuno novim mobilijarom.

Projekat “Lanac dobrote” je dobrovoljna volonterska aktivnost čija svrha jeste rešavanje prepoznatih problema.

“Mi smo kompanija koja svoju veliku pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, segment dece, a posebno dece koja su ometena u razvoju. Negujemo projekat već duži niz godina koji se zove “Lanac dobrote” gde u projektima koje sprovodimo na čitavoj teritoriji Srbije se trudimo da svojim aktivnostima doprinesemo boljitku, životu, okruženju, onima kojima je pomoć potrebna, posebno dece, u ovom slučaju dece koja su ometena u razvoju. Sa tim u vezi imamo saradnju sa više škola na teritoriji cele Srbije a danas smo lepim povodom u Somboru, gde sarađujemo već duži niz godina sa školom “Vuk Karadžić” te smo se odlučili da mi kao kompanija i prsvenstveno zaposleni u poslovnici u Somboru, kroz jednu lepu akciju i društveno koristan rad oplemenimo dvorište škole “Vuk Karadžić”- rekla je Nevena Komarčević, rukovodilac službe za marketing “Wiener stadtische”.

Karike “Lanca dobrote” nižu se kroz celu Srbiju.

“Mi smo kao kompanija odlučili da kroz taj naš projekat “Lanac dobrote” pomogne deci iz školama a mi u Somboru smo odlučili da to bude škola “Vuk Karadžić” koju pohađaju decasa posebnim potrebama i odrasli. Odlučili smo da u njihovom dvorištu napravimo gumeno igralište. To gumeno igralište smo podelili nekako u tri segmenta, u saradnji sa njihovim zaposlenim, sa njihovom direktoricom jer oni najbolje znaju štaje toj deci potrebno. Pa smo odradili tri grupe, botaničku baštu gde ta deca sama sade to cveće, rade i obnavljaju a mi ćemo samo za početak d aim to oformimo a oni će vremenom da se bave tim, onda deo koji će služiti za njihov odmor, sto stolice za njihovo druženje i treći segment koji bi bio kao igralište. Gumeno igralište da se ne bi povredili, tako da to ne bi bilo nešto drveno, metalno” – istakla je Slavica Ilibašić , rukovodilac ekspoziture Sombor.

Iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom “Vuk Karadžić” apeluju da je svaka pomoć više nego dobrodošla.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim Wiener osiguranju i posebno ekspozituri “Sombor” na podršci koju su pružili našoj ustanovi i nadam se što kvalitetnijem unapređenju našeg grada kako same nastavetako i naših učenika.

Mi u okviru naše ustanove imamo 123 đaka ove godine i nadam se da smo ovom prilikom barem malo poboljšali njihov boravak u ovoj ustanovi.

Zaista se zahvaljujem svim učesnicima koji su danas učestvovali u ovoj akciji, posebno našim somborcima i deci i zaposlenima iz “Vuk Karadžić” škole i nadam se da će ova saradnja da se nastavi i u budućnosti” – rekla je Snežana Padežanin Budimir, direktorka SOŠO „Vuk Karadžić“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad