Yunet
 

Društvo

Đaci OŠ “Avram Mrazović” posetili rasadnik Pokreta gorana Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. novembar 2022. • 00:00 •

Đaci OŠ “Avram Mrazović” posetili rasadnik Pokreta gorana Sombor

Učiteljice OŠ “Avram Mrazović“ organizovale su vannastavnu aktivnost sa svojim razredima u okviru tema Čuvari prirode i slobodne vannastavne aktivnosti.

Kako i deca i njihove učiteljice vole da borave u prirodi, rado su se odazvali pozivu u rasadnik Pokreta gorana.

“Danas smo došli da vidimo u kakvom stanju je rasadnik. Tokom pandemije kada su naša deca bila podeljena u dve grupe mi smo ovaj rasadnik i Pokret gorana iskoristili za upoznavanje dece obe grupe. Pandemiju i sve one mere koje su bile na snazi mi smo pokušali da ublažimo dolaskom u rasadnik. Tu su deca učestvovala u sađenju reznica topole, sadili smo jagode, čistili smo teren, i subotama sa radošću dolazili, upoznavali se i provodili vreme napolju.

Osim ovih aktivnosti današnjih, ja sam nekonvencionalni tip učiteljice, znači volim decu da vodim van učionice i da kad god je to moguće nastava bude ambijentalna, dabude u korelaciji sa svakodnevnim životom, tako da smo mi ovih dana bili gosti Udruženja slabovidih i slepih, bili smo u Gakovu gde smo bili prvi glumci njihovog obnovljenog Doma kulture, bili smo u gostima deci iz Gakova, upoznali smo selo, putovali smo redovnom autobuskom linijom učili, ponavljali naučeno, ostvarivali korelaciju između svih nastavnih predmeta” – rekla je učiteljica Tatjana Kolar.

U rasadnik nekada dođu samoinicijativno a nekada na poziv Ljilje Davidović.

“Koleginica Sanja Stefanović je nastavnica biologije, dugogodišnji pratilac Pokreta gorana i rasadnika. Kaže da ima već petnaestogodišnje iskustvo rada sa našom domaćicom Ljiljanom. Oni su danas došli u okviru svog predmeta Čuvari prirode, to su peti razredi, na početku su rada sa nastavnicom pa kako bi se zbližili i sa nastavnicom i upoznali sa prirodom i ovom ambijentom koji nam je na dohvat ruke i oni su danas gosti ovde” – ističe Tatjana Kolar.

Kako smo saznali na đake je ova avantura ostavila veliki utisak, anaročito upozavanje sa gljivama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena