Yunet
 

Društvo

Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Kula

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. novembar 2022. • 00:00 •

Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Kula

Pred članovima ovog tela našao se Dnevni red sačinjen od 11 tačaka. Između ostalog članovi veća su glasali za predlog Odluke o dodeli javnih priznanja i nagrada opštine povodom obeležavanja Dana opštine Kula, 16. novembra.

S obzirom da mandat v.d. direktoru JKP “Ruskom“ iz Ruskog Krstura ističe u decembru mesecu tekuće godine, članovi veća jednoglasno su prihvatili Nacrt odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora ovog komunalnog preduzeća, kako bi se odbornici na sednici SO Kula izjasnili povodom ove odluke.

Na sednici je bilo reči i o Nacrtu Rešenja o imenovanju Lokalnog saveta roditelja svih obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Kula. Članovi veća jednoglasno su dali saglasnost na Predlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za dodelu bespovartnih sredstava stambenih zajednica za sporovođenje mera energetskih svojstava zgrada radi smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu usled neracionalne potrošnje energije i emisije štetnih gasova. Ovom tačkom dnevnog reda ujedno je obuhvaćeno i imenovanje Komisije za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje ovih aktivnosti.

Opštinsko veće je davanjem saglasnosti za Nacrt Strategije razvoja socijalne zaštite opštine Kula za period od 2023 – 2025. godine ovu tačku je uputilo na razmatranje i usvajanje odbornicima na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad