Yunet
 

Društvo

Pedagoški fakultet u Somboru proslavio Dan fakulteta

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. novembar 2022. • 00:00 •

Pedagoški fakultet u Somboru proslavio Dan fakulteta

Pedagoški fakultet u Somboru je tokom jučerašnjeg dana proslavio Dan fakulteta, u spomen na dan kada je 15. novembra 1812. godine otvorena prva srpska učiteljska škola – Preparandija u Sent Andreji, koja je 1816. godine, takođe 15. novembra, premeštena u Sombor. Tim povodom, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta održana je svečana akademija.

Prisutne je ispred domaćina pozdravio dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Saša Marković, obrativši se sa besedom „Preparandista“.

Ispred Ministarstva prosvete, državna sekretarka prof. dr Marijana Dukić Mijatović podsetila je na izuzetnu tradiciju Pedagoškog fakulteta o kojoj govore vekovi, istakavši da danas fakultet predstavlja primer dobro organizovane savremene obrazovne ustanove koja je u tokovima sa svim modernim tendencijama.

Prorektorka za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Sabina Halupka Rešetar, čestitavši studentima i profesorima Dan Fakulteta, naglasila je da Pedagoški fakultet kao najstariji član Univerzitrta u Novom Sadu predstavlja jedan od temelja ovog Univerziteta.

Prisutne je pozdravila i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, istakavši da je somborski Pedagoški fakultet svoju dugu istoriju neraskidivo isprepletao sa istorijom i životom grada i njegovim prosvetnim i kulturnim dometima.

U okviru programa nastupili su studenti i Hor Pedagoškog fakulteta, a ovom prilikom dekan je svečano uručio priznanja za najbolji master rad i najboljeg studenta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad