Yunet
 

Društvo

U Somboru održana radionica o položaju starijih građana

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. novembar 2022. • 00:00 •

U Somboru održana radionica o položaju starijih građana

U organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Populacionog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji, u saradnji sa Centrom za istraživanje i razvoj društva IDEAS i Gradskom upravom Grada Sombora, u prostorijama Crvenog krsta Sombor održana je radionica „Uloga jedinica lokalne samouprave u unapređenju položaja starijih osoba – mogućnosti i izazovi”.

Na samom početku radionice prisutne je pozdravila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, video porukom se obratila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i šefica kancelarije Populacionog fonda UN u Srbiji Borka Jeremić, koja se prisutnima obratila putem video-poziva.

Tatjana Prijić, v.d. pomoćnice poverenice za zaštitu ravnopravnosti istakla je da je potrebno da se jedinice lokalne samouprave i što širi krug aktera uključe i razmene primere dobre prakse sa ciljem da se ukaže da postoje načini da se prevaziđu svi problemi koji postoje kada je u pitanju diskriminacija starije populacije.

U okviru radionice predstavljeni su osnovni nalazi iz Posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih građana, kao i izazovi sa kojima se starije osobe u Srbiji suočavaju, a tokom diskusije prisutni su razgovarali o prioritetima za unapređenje položaja starijih osoba.

Nakon radionice predstavljena je selekcija radova dece iz osnovnih škola koja su učestvovala na na konkursu “Most razumevanja – međugeneracijska solidarnost”, kao i fotografije sa izložbe “Lepota starenja”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena