Yunet
 

Društvo

Pet mladih naučnica su prezentovale svoje naučne radove

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 23. novembar 2022. • 00:00 •

Pet mladih naučnica su prezentovale svoje naučne radove

Krajem protekle nedelje na Pedagoškom fakultetu u Somboru promociju svojih naučnih radova održalo je pet učenica OŠ „Nikola Vukićević“.

Hana Repman, Anđela Kosić, Nađa Zdjelar, Simona Janošević i Lara Vukičević proteklog meseca bile su nagrađene za svoje radove iz hemije.

Udruženje naučnica SRNA je povodom Međunarodnog dana devojčica, 11. oktobra, dodelilo nagrade za male naučne radove.

“Meni je izuzetno zadovoljstvo što sam danas ovde na Pedagoškom fakultetu u Somboru koji su pokazali da prepoznaju značaj onog što radi Udruženje naučnica Srbije SRNA a to je da promovišemo nauku među mladima, ne samo među devojčicama već i među njihovim drugovima, i izuzetno je važno to što su danas prisutni budući prosvetni radnici koji će shvatiti koliko je važno od malih nogu decu uvući u jedan čaroban svet nauke jer to je jedan svetu u kojem deca mogu samo da dožive radost, radost postignuća kada nešto otkrijete, dokažete i iz toga nikada više ne izlazite“ – istakla je predsednica Udruženja naučnica SRNA.

U amfiteatru “Isidora Sekulić” pet mladih naučnica prezentovale su svoja naučna dostignuća.

Anđela Kosić je tokom leta radila mali naučni rad na temu hemijskih suncobrana, kreme za sunčanje i hemijski sastav kreme za sunčanje. Simona Janošević radila je rad na temu hemije u svemiru, a cilj je bio da se analizira sastav komete. Mikroalge kao prehrambeni proizvod budućnosti bila je tema Lare Vukičević, Nađa Repman radila je rad na temu hemije slatkiša dok je Nađa Zdjelar radila rad na temu Da li je ovaj sok od višnje pravi.

Podršku ovom projektu pružili su kompanija L’Oreal i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena