Yunet
 

Društvo

U Somboru, tokom proteklog vikenda, održan 12. Fizi Bizi Fest.

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. novembar 2022. • 00:00 •

U Somboru, tokom proteklog vikenda, održan 12. Fizi Bizi Fest.

Fizi Bizi Fest po dvanaesti put okupio je mlade naučnike u Sombor i svojom zanimljivom ponudom privukao pažnju mnogobrojnih posetilaca.

Ova međunarodna naučno – popularna manifestacija, koja ima za cilj da približi nauku „običnim“ ljudima, za centralni događaj imala je naučno – eksperimentalnu postavku na kojoj su se predstavili mladi naučnici iz osnovnih i srednjih škola sa svojim mentorima, a učešće su uzeli i studenti nekoliko fakulteta.

Takođe, u sklopu Festivala organizovana su i naučno – popularna predavanja, a u Muzeju podunavskih Švaba otvorena je izložba „Fizi Bizi i Tesla“.

Festival je posetio i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom izrazio zahvalnost svim profesorima koji razvijaju radoznalost i ljubav prema nauci kod svojih učenika.

Ispred Centra za razvoj „Planeta“ Sanja Balać istakla je da su ove godine zainteresovanost za Festival pokazali učesnici obrazovnih institucija ne samo iz Sombora, već i iz drugih gradova i opština. Balać je istakla da imaju preko 250 učesnika, da su to uglavnom učenici osnovnih i srednjih škola iz Sombora, studenti Pedagoškog fakulteta iz Sombora, Prirodno – matematičkog fakulteta iz Novog Sada i Beograda, zatim tu su gosti iz Stare Pazove, Kule, Kovina, Bora i Hrvatske.

12. festival nauke i obrazovanja „Fizi Bizi Fest“ organizovali su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“, uz podršku Grada Sombora, Centra za promociju nauke i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena