Yunet
 

Društvo

U Hrvatskom domu održan je Adventski vašar

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. novembar 2022. • 00:00 •

U Hrvatskom domu održan je Adventski vašar

Hrvatsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Nazor“, Humanitarno udruženje Nemaca „Gerhard“, Mađarska građanska kasina i Udruženje građana „Bunjevačko kolo“, proteklog vikenda, u Hrvatskom domu organizovali su Adventski vašar.

Cilj ove manifestacije bio je da se razvije međusobna saradnja između različitih udruženja i pojedinaca, ali istovremeno i da se posetioci upoznaju sa tradicijom nacinalnih zajednica sa kojima žive.

„Meni je ovo drugi Božićni Adventski vašar. Prošle godine je bio u „Gerhardu“ ove godine je u Hrvatskom domu. Ja sam se svojski pripremala tri dana, napekla sam sedam vrsta božićnih kolača. Oni dugo mogu stajati, a vrlo su kvalitetni i ukusni“, rekla je Klara Oberman.

„Predstavili smo se sa mirisnim svećama, sapunima i ručnom rađenim lampama i dekorativnim predmetima u obliku jelki“, istakla je Danijela Vagić iz Udruženja građana „Gakovo“.

Pitali smo naše sagovornice koliko je ova vrsta manifestacije dobra za male proizvođače, razmenu iskustava i prodaju.

„Vrlo su poželjne i dobre za male proizvođače jer nam daju priliku da pokažemo šta smo radili tokom godine. Ovo su idealne prilike da pokažemo šta sve možemo, i kao udruženje i kao pojedinci“, završava Vagić.

„Ovi vašari su jako dobri iz razloga što se mi izreklamiramo. Ja danas ovde nudim i za probu. Znači ljudi će probati, ja ću dati broj telefona ukoliko ne kupe sada. Ovakve manifestacije su jako dobre“, ističe Klara.

„Predstavili smo se sa medom i rakijom. Ove manifestacije su jako dobre jer pružaju čoveku priliku da predstavi svoj rad i da se upoznaju sa drugima. Zadovoljni smo“, zaključuje Rut Mere.

U okviru realizacije ovogodišnjeg Adventskog vašara organizovane su i četiri radionice i to: Radionica izrade ukrasnih kugli za jelke, radionica izrade čestitki od slame, priprema i dekoracija medenjaka i priprema i dekoracija kolača Božićnjaka.

Realizacija ovih programa je omogućena zahvaljujući podršci Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad