Yunet
 

Društvo

Gimnazija “Veljko Petrović” dobila još jedno priznanje za poseban doprinos razvoju obrazovanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. novembar 2022. • 00:00 •

Gimnazija “Veljko Petrović” dobila još jedno priznanje za poseban doprinos razvoju obrazovanja

Delegacija Gimnazije koju su činili direktor Dušan Mišković, pomoćnik direktora Andor Sen i predstavnici učenika Petar Marković i Matrona Zirić prisustvovala je svečanoj akademiji povodom obeležavanja godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji koja je održana u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Tom prilikom Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine direktoru Gimnazije uručio je priznanje „Đorđe Natošević“ za poseban doprinos razvoju obrazovanja. Dodela ovog prestižnog priznanja predstavlja pokazatelj da je Gimnazija „Veljko Petrović“ najuspešnija vojvođanska škola u 2021. godini.

Podršku Gimnaziji iz Sombora svojim prisustvom pružili su gradonačelnik Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog upravngo okruga Goran Nonković, Branislav Jokić i Saša Sabadoš.

Gimnazija „Veljko Petrović“ bila je domaćin obuke iz Uvoda u preduzetništvu i Uvoda u IT i WordPress za mlade od 15 do 30 godina. Organizator obuke bio je Omladinski turistički klaster Srem pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Saradnici Ministarstva prosvete Ksenija Liščević i Branka Bešić održale su profesorima Gimnazije predavanje na temu „Kako čitati, razumeti i koristiti rezultate ispitivanja učeničkih postignuća na testovima u okviru priprema za Državnu maturu“. Nakon što su univerziteti prihvatili koncept Državne mature postalo je izvesno da će se ona održati po planu, tj. na završetku 2023/24 školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad