Yunet
 

Društvo

U „Gerhardu“ održana radionica „Odrastimo uz pozorišnu pedagogiju“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. novembar 2022. • 00:00 •

U „Gerhardu“ održana radionica „Odrastimo uz pozorišnu pedagogiju“

Prethodne dve subote, u prostorijama „Gerharda“, održana je pozorišna radionica “Odrastimo uz pozorišnu pedagogiju” sa dvanaest učesnika iz osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Bratstvo jedinstvo“ uzrasta od 8 do 12 godina, koji uče nemački jezik.

Učesnike je kroz dvodnevnu radionicu vodila iskusni pozorišni pedagog Biljana Kovač, saradnik u nastavi na katedri za Germanistiku, Filozofski fakultet, Univerzitet Novi Sad.

Kroz različite vežbe iz oblasti pozorišne pedagogije, upoznavanja sebe, grupe, svog tela i njegovih mogućnosti učesnici su naučili na koji način mogu neverbalno da se izraze i pokažu ono što žele. Učesnici su mogli da se aktivno uključe u kreiranje završne prezentacije Grimove bajke, a u okviru radionice su stekli određene veštine prezentovanja, koje će im pomoći u daljem školovanju i razvoju.

Realizacija programa je omogućen uz prijateljsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalnje manjine – nacionalne zajednice i Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba savezne države Baden-Vitemberg.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad