Yunet
 

Društvo

Održana 129. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. decembar 2022. • 00:00 •

Održana 129. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće je odobrilo predlog za raspisivanje Javnog poziva za izbor korisnika pomoći za poboljšanje uslova stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine na teritoriji Grada Sombora u vidu građevinskog materijala za sanaciju, adaptaciju/rekonstrukciju stambenog objekta, za šta su u gradskom budžetu obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od 700.000 dinara.

Pravo učešća imaće lica romske nacionalne pripadnosti koja nemaju adekvatne uslove stanovanja, a koja su državljani Republike Srbije; imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora u trajanju od najmanje pet godina neposredno pre podnošenja prijave na Javni poziv; čija visina prihoda ne prelazi visinu propisanu u uslovima Javnog poziva, koji imaju objekat na teritoriji Grada Sombora upisan u katastru nepokretnosti koji je u njihovoj svojini ili zajedničkoj imovini sa nekim od članova porodičnog domaćinstva i koji nemaju u svojini drugi stan ili porodičnu kuću koja ispunjava osnovne uslove stanovanja.

Javni poziv za izbor korisnika pomoći za poboljšanje uslova stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine na teritoriji Grada Sombora u vidu građevinskog materijala biće objavljen na zvaničnom sajtu Grada Sombora www.sombor.rs.
Gradsko veće na 129. sednici dalo je pozitivno mišljenje na predlog Odluke o utvrđivanju dvorca Redl u Rastini za spomenik kulture. Predlog da se dvorac Redl uvrsti u spomenike kulture podneo je Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin, a ova odluka staviće pod zaštitu sam objekat.

Na 129. sednici članovi Gradskog veća dali su saglasnost Istorijskom arhivu Sombor za sanaciju i restauraciju fasade, a prihvaćen je i predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije na prostoru Industrijske zone u Somboru za blokove 102, 103, 114, 115 i 127, kao i predlozi odluka za izradu planova detaljne regulacije u blokovima 52 i 53 u Somboru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena