Yunet
 

Društvo

Održana 133. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. decembar 2022. • 00:00 •

Održana 133. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora je tokom jučerašnjeg dana održalo 133. sednicu na čijem dnevnom redu su se našle 24 tačke.

Gradsko veće prihvatilo je predlog nacrta Odluke o budžetu Grada Sombora za 2023. godinu. Prema ovom nacrtu, polazeći od pretpostavki makroekonomske politike definisane Uputstvom Ministarstva finansija RS i Fiskalnom strategijom za 2023. godinu, za naredni period, procenjeno je da će obim prihoda u 2023. godini iznositi 4.824.334.000 dinara.

Na jučerašnoj sednici Gradsko veće prihvatilo je predloge rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih komunalnih preduzeća „Čistoća“, „Energana“, „Parking servis Sombor“, „Prostor“, „Vodokanal“, „Vodovod“ i „Zelenilo“, kao i predloge rešenja o davanju saglasnosti na pravilnike o radu javnih komunalnih preduzeća „Vodovod“, „Prostor“ i „Parking servis Sombor“.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog Godišnjeg plana rada Komunalne milicije grada Sombora za 2023. godinu, kao i predlog za prestanak mandata vršioca dužnosti direktora i imenovanje direktora JKP „Prostor“ Sombor, a za ovu funkciju, nakon sprovedenog Javnog konkursa predložena je Snežana Cico.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Turističke organizacije grada Sombora za 2023. godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju za 2023. godinu.

Na 133. sednici Gradsko veće prihvatilo je i davanje saglasnosti na programe rada javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti za 2023. godinu i to za: Gradsku biblioteku „Karlo Bijelicki“, Narodno pozorište Sombor, Galeriju „Milan Konjović“, Istorijski arhiv Sombor, Gradski muzej Sombor, Kulturni centar „Laza Kostić“, Sportski centar „Soko“, Centar za socijalni rad Sombor, Apotekarsku ustanovu Sombor i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora.

Ovi predlozi naći će se pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena