Yunet
 

Društvo

U Apatinu održan završni sastanak za đačke parlamente u projektu „TalenatMagnet“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. decembar 2022. • 00:00 •

U Apatinu održan završni sastanak za đačke parlamente u projektu „TalenatMagnet“

U Plavoj sali opštine Apatin održan je TalenatMagnet Forum, dok su sat vremena kasnije učenici apatinskih srednjih škola prisustvovali završnom sastanku u Velikoj skupštinskoj sali, a sve u sklopu projekta „TalenatMagnet“ koji je u okviru Dunavskog transnacionalnog programa, a odnosi se na privlačenje i zadržavanje mladih u opštini Apatin.

Na Forumu u Plavoj sali, rekapitulaciju do sada urađenog u projektu su analizirali profesori, direktori i ostali stručni kadar apatinskih škola sa predstavnicima lokalne samouprave, koji su od samog početka zajedno učestvovali na implementaciji projekta. Zanimljiviji deo za đake je održan nešto kasnije u velikoj sali SO Apatin.

Naime, na sastanku su se đačkim parlamentima predstavili uspešni pojedinci iz različitih sfera života, različitih životnih doba, iskustava i znanja. Đacima su svoje priče, svoj put, ciljeve koje su sledili i šta oni koji se odluče za taj put mogu da očekuju preneli fudbaler, sportski novinar i humanista Vidan Jerotijević, kajakašica i članica reprezentacije Srbije Dajana Urtajl, ženski Internacionalni majstor šaha Marina Gajčin, master turizmolog menadžer u gastronomiji i profesor stručnih predmeta iz oblasti turizma i ugostiteljstva Vanja Medić, advokat Zoran Marić, stomatolog specijalista ortodoncije dr Ksenija Čanković, dipl.ing i vlasnik IT kompanije Milica Đurašinović, te dipl. Ing elektrotehnike i računarstva-master Srđan Pavić.

Na samom početku sastanka izlagače, mentore i učenike je pozdravio Zamenik predsednice opštine Apatin, Radovan Đukić, poželevši budućim nadama opštine Apatin da na najbolji način procene u kom pravcu će dalje razvijati svoje afinitete i koji put će slediti, kao i mnogo uspeha u budućnosti u dostizanju postavljenih ciljeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena