Yunet
 

Društvo

Predstavnici švedskog sindikata posetili Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. januar 2023. • 00:00 •

Predstavnici švedskog sindikata posetili Sombor

U okviru posete Savezu samostalnih sindikata grada Sombora, predstavnici Sindikata Lo iz Švedske, sastali su se sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem i njegovim stručnim saradnicima, u prostorijama Gradske uprave.

Učesnici sastanka razgovarali su o modelu i načinu funkcionisanja sindikalnih organizacija ove dve zemlje, kao i izazovima sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnik i predstavnici lokalnog sindikata ovom prilikom istakli su dobru međusobnu saradnju i zajedničko zalaganje za rešavanje pitanja koja su se do sada našla pred njima.

Na sastanku su učestovali Bengt Forsling, Mari Samuelson i Marijen Perskonispred Sindikata Lo iz Švedske, predsednik Saveta samostalih sindikata Vojvodine Goran Milić, stručni saradnik u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine Marija Grbić, predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Sombora Zoran Purić, predsednik Sindikalne ogranizacije Gradske uprave grada Sombora Velibor Đanić, a pored gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića, ispred lokalne samouprave bili su i član Gradskog veća Sava Dojić i Saša Milić iz Odseka za lokalni ekonomski razvoj.

U okviru posete Somboru gostima je u Velikoj skupštinskoj sali predstavljena i čuvena slika „Bitka kod Sente“ Ferenca Ajzenhuta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena