Yunet
 

Društvo

Humanitarni turnir „Igraj za osmeh“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. januar 2023. • 00:00 •

Humanitarni turnir  „Igraj za osmeh“

Somborsko Udruženje građana „Zanzibar“ u okviru kojeg od 2020. godine postoji i Klub stonog fudbala „Zanzibar“, jedan je od najaktivnijih klubova u ovom sportu u Srbiji a verovatno i regionu, organizuje i ove godine kao i prethodne humanitarni turnir „Igraj za osmeh“.

„Kao i prošle godine, u januaru pred početak turnirske sezone organizujemo Humanitarni turnir pod nazivom „Igraj za osmeh“. U nedelju 29. januara u našem klubu sva sredstva koja sakupimo preusmerićemo u Školu za osnovno i srednje obrazovanje sa Domom „Vuk Karadžić“ u Somboru“, započinje Nikola Selak.

Turnir će se organizovati u nedelju, 29. januara, u objektu „Zanzibara“, a mogu učestvovati svi ljudi otvorenog srca. Početak je u 16 časova.

„Svako ko želi da donira, a uz sve to da se lepo druži sa nama dobrodošao je. Pravila su veoma zanimljiva i zabavna pa pozivam sve ljude dobre volje da dođu. Podržaće lepu hunmanitarnu akciju KSF „Zanzibar“, a uz to će se dobro zabaviti, možda neššto novo naučiti“, ističe Nikola.

Klub stonog fudbala „Zanzibar“ je po svojim aktivnostima i organizacijama turnira tokom cele kalendarske godine i odlazaka na takmičenja svojih članova na druga prvenstva i turnire, prevazišao okvire našeg grada.

Iz krovne srpske asocijacije stižu priznanja i sve pohvale za rad ali bez veće podrške jer ipak stoni fudbal na našim prostorima nije toliki zastupljen kao sport. Klub „Zanzibar“ neprestano radi na tome da pokaže da stoni fudbal jeste prilika za druženje, razonodu i zabavu ali da je itekako povoljan za jednu ozbiljnu sportsku priču u kojoj se najviše stiču veštine u koordinacije pokreta, kao i takmičarski duh, fer play osobine.

U „Zanzibaru“ se igra na stolovima najvišeg svetskog kvalitete, a među članovi kluba ima državnih prvaka. Poterbna im je podrška na tom putu.

„Svakako želim da se zahvalim svima koji su već najavili da dolaze na turnir, a posebno generalnom sponzoru Kluba Kompaniji „GreenCity Int.“ Iz Beograda koja nas podržava maksimalno i bez čije pomoći ovaj turnir i sve naše aktivnosti ne bi mogle biti izvodljive. Naravno zahvaljujem se i Udruženju građana „Zanzibar“ u čijim prostorijama radimo i svim dragim i dobrim ljudima koji nam na neki način pomažu da istrajavamo u ovome što radimo“, zaključuje Selak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena