Yunet
 

Društvo

(VIDEO) U toku prva faza radova na izgradnji dovonika vode od Svetozar Miletića do Stanišića

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. januar 2023. • 00:00 •

(VIDEO) U toku prva faza radova na izgradnji dovonika vode od Svetozar Miletića do Stanišića

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, zajedno sa svojim saradnicima obišao je radove na izgradnji dovodnika vode od Svetozar Miletića do Stanišića.

„Od 2016. godine, dosta toga se uradilo po ovom pitanju. Pijaću vodu do sada dobili su stanovnici Kljajićeva, Svetozar Miletića, Bačkog brega i Bačkog Monoštora, a u 2023. godini pijaću vodu dobiće i stanovnici Koluta, Stapara i Doroslova. Kada govorimo o ovom projektu dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću, preduslov za početak ovih radova svakako je bila, pre svega, izgradnja buster stanice u Svetozaru Miletiću, koja je izgrađena 2019. godine i proširenje kapaciteta fabrike vode Jaroš. „Sada se realizuje prva faza u dužini od 5,4 km. Već je urađeno oko 1,4 km i radovi teku po planu. Realizacijom druge faze, koja je planirana u 2024. godini i stanovnici Stanišića dobiće pijaću vodu“, istakao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Izvođač radova je kompanije „Energy LTD“ iz Novog Sada, a kako je rečeno izdvojena sredstva za prvu fazu radova iznose 80 miliona dinara, dok će za drugu fazu biti izdvojeno oko 75 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad