Yunet
 

Društvo

U Apatinu podeljene diplome o uspešno završenoj obuci za 44 seoska domaćinstva

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. februar 2023. • 00:00 •

U Apatinu podeljene diplome o uspešno završenoj obuci za 44 seoska domaćinstva

Početkom decembra prošle godine krenule su obuke po selima za zainteresovana lica koja potencijalno žele da se bave turizmom u domaćoj radinosti izdavanjem soba, apartmana, kuća za odmor ili seoskog turističkog domaćinstva.

O benefitima koje donosi seosko turističko domaćinstvo i na koje sve načine može da se iskoristi, u sklopu obuke za postupak kategorizacije smeštaja, predavanja je držao direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović, a nakon uspešno položenih testova, obuku je završilo 44 polaznika.

Diplome o završenom procesu obuke su uručene u sali iznad restorana „Marina“, a o daljim koracima u ovom projektu, koji podrazumeva obilazak seoskih domaćinstava govorila je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać. Ona je tom prilikom istakla da će se na osnovu tog obilaska utvrditi šta je ono što je najneophodnije da bi se mogla odraditi kategorizacija kako bi se došlo do nekog osnovnog nivoa, tačnije da bi se utvrdili grantovi, odnosno iznos sredstava za koji će moći da se konkuriše.

Predsednica apatinske opštine je dodala i da će se nakon obilaska i sagledavanja situacije na terenu, raspisati konkurs na kojem će moći da učestvuju isključivo ljudi koji su dobili ovaj sertifikat, odnosno koji su prošli obuku.

Konkurs se može očekivati u martu mesecu, kako bi do letnje sezone mogli da se opreme apartmani i povećaju smeštajni kapaciteti u apatinskoj opštini, koju pored tradicionalnih manifestacija koje organizuje Turistička organizacija ove godine u avgustu očekuje i Svetsko prvenstvo u ribolovu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena