Yunet
 

Društvo

Sombor dobija novi kružni tok u blizini Osnovnog suda

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. februar 2023. • 00:00 •

Sombor dobija novi kružni tok u blizini Osnovnog suda

Grad Sombor je raspisao javni poziv za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka Venac vojvode Petra Bojovića, Stepe Stepanovića i ulice Arsenija Čarnojevića sa parkinzima. Lokacija buduće kružne raskrsnice je u urbanom delu grada u neposrednoj blizni Osnovnog suda i Sportskog centra Soko.

U dokumentaciji se navodi da je procenjena vrednost radova iznosi 51.666.666 dinara bez PDV-a, a predviđeni rok za izgradnju je pet meseci.

Prema pisanju portalal „eKapija“ projektom saobraćajnice je obuhvaćen deo površine predviđen za kružni tok, deo pristupnih saobraćajnica, trotoarske površine, biciklističke staze i kolsko-pešačke površine i kolski prilazi privatnim posedima. Projekat rekonstrukcije raskrsnice ulica Venac vojvode Petra Bojovića, Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića urađen je da bi se ostvarilo efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja. Projektom rekonstrukcije raskrsnice izvršena je obnova konstruktivne nosivosti i potrebne celovitosti saobraćajnica uz korekciju oblika kolovozne konstrukcije u cilju produženja njene upotrebljivosti. Projektom rekonstrukcije raskrsnice izvršeno je poboljšanje geometrijskih elemenata saobraćajnica imajući u vidu ekonomsku opravdanost takvog rešenja.

Kružna raskrsnica imaće centralno ostrvo radijusa 4 m, a spoljni radijus kružnog toka je 13m. Kolovoz u kružnom toku imaće širinu 7.5m što omogućava obeležavanje jedne saobraćajne trake. Sva tri priključna pravca su uvedena u kružni tok u pravcu i usmereni ka centru kružnog toka. Centralni krug je oivičen betonskim ivičnjakom i kamenom kockom – prelazni kolovoz, širine 1.5m

Na svim prilazima kružnom toku projektovano je razdelno ostrvo za razdvajanje saobraćajnih tokova. Širina svih traka na prilazima kružnom toku je po 4.0 m. Izlazne trake iz kružnog toka takođe imaju širinu po 4.0 m.

Projektno rešenje dakle predstavlja pretvaranje trokrake raskrsnice u kružnu raskrsnicu. Sve trotoarske i biciklističke površine povezane su sa postojećim u jedinstvenu celinu. koje se koristi kao poljoprivredno.

Ponude se mogu dostaviti do 27. februara.

Izvor: e-Kapija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena