Yunet
 

Društvo

Odgovorno prema pitanjima romske zajednice

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. mart 2023. • 00:00 •

Odgovorno prema pitanjima romske zajednice

U opštini Apatin održan je konsultativni sastanak sa direktorkom Kancelarije za inkluziju Roma, Ljiljanom Mihajlović i pokrajinskom poslanicom, Jelenom Jovanović. Predsednica Opštine Apatin Dubravka Korać je predstavila lokalni akcioni plan za inkluziju Roma koji opština treba da usvoji i koji je podržan od pokrajinske Vlade i resornog sekretarijata.

I ovim putem Opština Apatin pokazala je da odgovorno postupa u pitanjima od značaja za romsku zajednicu i da je spremna da se suočava i da rešava izazove pred kojima se ova zajednica nalazi.

Novi akcioni plana za inkluziju Roma obuhvata oblasti zapošljavanja, stanovanja, zdravstvene zaštite a poseban akcenat je stavljen na oblast obrazovanja. Učesnici sastanak su zaključili da je upravo obrazovanje oblast na kojoj je potrebno dodatno raditi.

Obiđena je i mesna zajednica u romskom naselju gde je održan sastanak na kom su prisustvovali romska koordinatorka Danijela Ignac, pedagoški asistent i od prošlog meseca zdravstvena medijatorka. Na sastanku se govorilo o aktivnostima koje se realizuju radi poboljšanja položaja romske zajednice u ovom naselju i u opštini. Sastanku u naselju je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Radovan Đukić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena