Yunet
 

Društvo

Novi uspeh gimnazijalaca

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. mart 2023. • 00:00 •

Novi uspeh gimnazijalaca

U prethodnom periodu učenici i nastavnici Gimnazije učestvovali su na nekoliko takmičenja.

Okružno takmičenje iz matematike održano je u subotu, 4. marta u Gimnaziji. Na takmičenju je učestvovalo 30 učenika iz svih opština Zapadnobačkog okruga.

Prve nagrade osvojili su: Vedran Bajić iz četvrtog razreda, Nemanja Majski i Aleksandar Gubica iz trećeg razreda, Laura Pravdić iz drugog razreda i Marko Jojić iz prvog razreda.

Drugu nagradu osvojili su Filip Repman iz prvog razreda Gimnazije i Veljko Iđuški iz Srednje tehničke škole.
Od trećenagrađenih učenika plasman na republičko takmičenje ostvario je gimnazijski maturant Srećko Radulović. Ostali osvajači trećih nagrada su: Aleksandar Rajić iz trećeg razreda, Nemanja Tepavac iz drugog razreda, Jovan Suzić i Andrej Odri iz prvog razreda Gimnazije.

Okružno takmičenje iz stranih jezika održano je 4. i 5. marta u Srednjoj medicinskoj školi.
Od predstavnika Gimnazije najveći uspeh ostvarila je Dragana Radić koja je osvojila prvu nagradu i direktan plasman na republičko takmičenje.

Drugu nagradu osvojila je Marija Korceba. Treće nagrade iz engleskog jezika osvojili su i Simon Stolišić i Mia Vukmanov. Treće nagrade iz nemačkog jezika osvojile su: Aleksandra Civrić i Mika Marijana Ugrica. O pozivanju na republičko takmičenje osvajača drugih i trećih nagrada odlučuje se naknadno.

Od Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Gimnazija je dobila belu tablu i video bim na osnovu učešća na konkursu „Sjećanje na princezu Jelenu Savojsku“. Konkurs je bio raspisan krajem 2022, a nagradu je, 7. marta, uručio Veselin Martinović, predsjednik odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta.

Treću nagradu na ovom multidisciplinarnom konkursu osvojio je maturant Petar Marković, a Milica Božić i Angelina Grković dobile su Zahvalnice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena