Yunet
 

Društvo

Gimnazijalci uspešni na takmičenjima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. mart 2023. • 00:00 •

Gimnazijalci uspešni na takmičenjima

U prethodnom periodu učenici i nastavnici Gimnazije „Veljko Petrović“ učestvovali su na nekoliko takmičenja.

Regionalno takmičenje istraživačkih radova iz sociologije održano je u Novom Sadu. Na ovom takmičenju Petar Marković osvojio je drugu nagradu i plasman na republičko takmičenje koje će se održati u Zaječaru. Njegov mentor je Sonja Krstić.

Okružno takmičenje iz programiranja održano je u Gimnaziji. Najviše uspeha imali su Vedran Bajić i Nemanja Majski koji su osvojili prve nagrade sa maksimalnim brojem bodova u A kategoriji. Druge nagrade u istoj kategoriji osvojili su: Lazar Kostić, Aleksandar Gubica i Nemanja Tepavac. Ovi učenici obezbedili su i plasman na republičko takmičenje. Treće nagrade u A kategoriji osvojili su: Mihael Ibišić, Đorđe Mančić, Milan Ranisavljević i Stefan Bosnić. U B kategoriji najviše uspeha imali su: Filip Repman koji je osvojio drugu nagradu, a Marko Jojić i Rodoljub Zeljković osvojili su treće nagrade. Pored navedenih učenika plasman na republiko takmičenje u B kategoriji obezbedio je i Andrej Odri. Mentor svim navedenim učenicima je Duško Obradović.

Okružno takmičenje iz Književne olimpijade održano je u Gimnaziji i srednjoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Odžacima. Na takmičenju je učestvovalo 30 učenika iz svih opština Zapadnobačkog okruga.

Najbolji rezultat ostvarila je Jelena Ovatrlov učenica prvog razreda koja je osvojila prvu nagradu sa maksimalnim brojem bodova. Prvu nagradu osvojio je i učenik trećeg razreda Đorđe Đurić. Ovi učenici obezbedili su i plasman na republičko takmičenje. Njihov mentor je Jasmina Radenković Šolaja. Druge nagrade osvojili su Petar Marković iz četvrtog razreda, kojem književnost predaje dr Lidija Nerandžić Čanda i Irina Nikolić iz drugog razreda, kojoj predaje dr Snežana Klepić. Treće nagrade osvojili su: Predrag Đurišić iz četvrtog razreda, Natalija Petrović iz trećeg razreda, Bogdana Kozarević, Danica Karalić, Tatjana Savović i Una Kosanović iz prvog razreda Gimnazije.

Opštinsko takmičenje iz istorije održano je u Srednjoj školi „Sv. Sava“. Od predstavnika Gimnazije najveći uspeh ostvarila je Jovana Damjanović iz trećeg razreda društveno-jezičkog smera koja je osvojila maksimalan broj bodova i prvu nagradu. Bod manje i prvu nagradu osvojila je i Tamara Gojković. Mentor ovih učenica je Filip Đurović. Druge nagrade osvojili su Anđela Stojanović iz četvrtog razreda, Besa Šabani i Vojin Popović iz trećeg razreda i Petar Paskaš iz prvog razreda. Navedeni učenici obezbedili su plasman na okružno takmičenje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena