Yunet
 

Društvo

U Somboru obeležen Svetski dan civilne zaštite

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. mart 2024. • 00:00 •

U Somboru obeležen Svetski dan civilne zaštite

Povodom Svetskog dana civilne zaštite, u zgradi Županije održan je radni sastanak u kom su učestvovali predstavnici institucija, gradova i opština Zapadnobačkog okruga.

Ovaj dan se svečano obeležava u celom svetu, počev od 1990. godine, odlukom Generalne skupštine međunarodne organizacije civilne zaštite i posvećen je podizanju svesti građana o važnosti priprema i zaštiti civilnog stanovništva od prirodnih katastrofa, nesreća i drugih opasnosti.

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, Goran Nonković, istakao je tokom sastanka da civilna zaštita mora imati veći značaj u sistemu zaštite i spasavanja.

Takođe, povodom Svetskog dana civilne zaštite, Civilna zaštita grada Sombora, u saradnji sa Vatrogasno – spasilačkom jedinicom MUP-a RS, Sektora za vanredne situacije, Odeljenja u Somboru, organizovala je vežbu rukovanja i korišćenja pumpi za crpljenje vode u vanrednim događajima.

Vežba je sprovedena kod Gradskog kupališta „Štrand“ na Velikom bačkom kanalu, a obuhvatala je obuku u rukovanju pumpama za vodu i koordinisano delovanje službi Sektora za vanredne situacije.

Ispred lokalne samouprave vežbu je propratio gradonačelnik Antonio Ratković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena