Yunet
 

Društvo

U toku radovi na rehabilitaciji državnog puta od Bača do Odžaka

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. mart 2024. • 00:00 •

U toku radovi na rehabilitaciji državnog puta od Bača do Odžaka Foto: odzaci.rs

U toku su radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda Broj 12 na deonici od Bača do Odžaka u dužini od oko 14 kilometara.

Trenutno se izvode radovi na teritoriji opštine Odžaci u naseljenom mestu Deronje.

Radove su obišli predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić i pomoćnik predsednika Igor Praća, koji su se na terenu uverili u kvalitet radova, koji se trenutno izvode, kako bi stanovnici Deronja, ali i svi koji saobraćaju navedenom deonicom u narednom periodu imali znatno bolje uslove u saobraćaju.

Ovi radovi su nastavak ulaganja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javnog preduzeća Putevi Srbije u rehabilitaciju državnih puteva, kroz opštinu Odžaci, jer je tokom prethodne godine rekonstruisano oko 25 kilometara puteva u opštini Odžaci i na ovaj način se stvaraju znatno bolji i bezbedniji uslovi za odvijanje saobraćaja.

Ekipe preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput ovih dana vrše asfaltiranje deonice od Bača do centra Deronja, prethodno su izvođeni radovi na skidanju postojećeg asfalta, koji je bio značajno oštećen i u lošem stanju, da bi se nakon sanacije oštećenja postavio noseći sloj asfalta. Isto tako, po završetku asfaltiranja habajućim slojem asfalta, predviđeni su radovi na izradi bankina i uređenju kanala za odvod atmosferskih padavina. Radovi se nastavljaju rehabilitacijom deonice od centra Deronja prema Odžacima, gde su već započeti radovi na denivelaciji bankina, kao priprema za naredne faze rehabilitacije kolovozne konstrukcije.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena