Yunet
 

Društvo

Privode se kraju dva važna infrastrukturna projekta na teritoriji Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. mart 2024. • 00:00 •

Privode se kraju dva važna infrastrukturna projekta na teritoriji Grada Sombora

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, obišao je radove na izgradnji parkinga na prostoru nekadašnjeg preduzeća „Prokupac“, gde se u razgovoru sa predstavnikom nadzornog organa ispred JKP „Prostor“ Sombor, Zdravkom Pupovcem, informisao o dinamici radova i planiranom završetku istih.

Završeno je postavljanje prvog nosećeg sloja asfalta, nakon čega će se u narednim danima asfaltirati završni habajući sloj. Po završetku ovih radova, postaviće se vertikalna i horizontalna signalizacija, te pristupiti ozelenjavanju prostora. Izgradnjom novih 80 parking mesta značajnije će se smanjiti gužva u centru grada i olakšati parkiranje sugrađana.

Pored toga, gradonačelnik Ratković je obišao i završne radove na izgradnji lokalnog puta od Bačkog Monoštora do Kupusine, gde su u toku radovi na postavljanju bankina, te vertikalne i horizontalne signalizacije.

U narednim danima se očekuje završetak ova dva važna infrastrukturna projekta, a kada budu u potpunosti završena, omogućiće bolju saobraćajnu povezanosti Sombora i Apatina i lakši transport robe, ljudi i usluga, kao i veći broj parking mesta u samom gradu koje će sugrađani moći da koriste.

Lokalna samouprava će nastaviti sa ulaganjima kako u saobraćajnu infrastrukturu, tako i u ostale oblasti koje će omogućiti bolji životni standard sugrađana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena