Yunet
 

Kultura

(VIDEO) CEKOS: U Apatinu odigrana predstava „Balkanski špijun“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) CEKOS: U Apatinu odigrana predstava „Balkanski špijun“

U Velikoj sali Kulturnog centra u Apatinu odigrana je predstava „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Nikole Dobrijevića, a u izvođenju Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje Sonta.

Ekipa predstave je tokom 4-5 meseci vredno radila na probama, da bi predstava doživela premijeru u Sonti na Međunarodni dan pozorišta koji se svake godine obeležava 27. marta.

„Zapravo krenuli smo prvo nešto drugo da radimo pa smo shvatili da je možda preizazovno za ovako mladu glumačku ekipu i onda je nekako sam od sebe došao „Balkanski špijun“. Oduvek sam hteo da radim Kovačevića, ali „Balkanski špijun“ je bio nešto što sam poslednje mislio da ćemo raditi. Kako su pripreme odmicale shvatili smo da je to potpuno super izbor, da je to nešto što je poprilično sve aktuelno. Morali smo u adaptaciji da odemo korak dalje tom Ilijnom ludilu tj. da ga prilagodimo današnjem vremenu. Ovih dana smo dobili stvarno dobre povratne informacije od sturke i kritike i mislim da su svi zadovoljni kako smo mi izveli ovu predstavu“, ističe Nikola Dobrijević iz Centra za kulturu i edukaciju Sonta.

U predstavi igraju Dušan Mirosavljević, Anja Kuruc, Sara Butković i Dalibor Matin, mladi glumci sa velikim iskustvom, koji već šestu ili sedmu sezonu igraju u sklopu Dramskog studija i imaju veliki broj nagrada.

Budući da im je ovo prvo izvođenje nakon premijere, pitali smo mlade glumce za utiske nakon odigrane predstave.

„Moji prvi utisci nakon odigrane predstave su super. Drago mi je što smo sve dobro odradili i ponosan sam na ovu ekipu. Malo je trema udarila, ali šta je tu je“, rekao je Dušan Mirosavljev.

„Što se mene tiče predstava je bila odlična, moji prvi utisci nakon predstave su takođe odlično. Veoma mi je drago što imam ovu ekipu što glumi samnom, oni su takođe dobri, i drago mi je što nismo ništa zabrljali“, ističe Dalibor Matin.

Takođe, zanimalo nas je koliko im je bilo izazovno raditi delo kao što je „Balkanski špijun“.

„To je jedno ogromno delo i velik zalogaj za našu ekipu, čak svi nismo ni srednjoškolci – a predstava se ubraja za odrasle. Stvarno je trebalo duži period da se ovo sve pripremi, ali je na kraju ispalo sve super“, ističe Mirosavljev.

„Ova predstava je veoma teška, naročito za glavnog glumca jer njegov lik ima najviše teksta, ja bih mu već po količini teksta dao nagradu za najboljeg glumca. Što se tiče nas ostalih, trebali smo samo da se uklopimo. Meni je bilo malo zahtevno glumiti podstanara i nadam se da sam to dobro izneo“, zaključuje Matin.

Sledeće gostovanje sa predstavom „Balkanski špijun“ zakazano je za 26. april u Zrenjaninu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena