Yunet
 

Kultura

Nagrade za „Oporuku” u Crvenki

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. april 2022. • 00:00 •

Nagrade za „Oporuku” u Crvenki

Na 53. Zonskoj smotri dramskog stvaralaštva „Vinko Stupar“ koja je održana u Crvenki, Dramska secija Hrvatskog kulturno umetničkog društva „Vladimir Nazor“ ostvarila je zapažene rezultate. Oni su izveli predstavu „Oporuka“ Vanče Kljakovića u režiji Lee Jevtić.

Jednog od glumaca iz predstave, Danila Grbića, pitali smo kakve utiske nose iz Crvenke.

„Utisci su fenomenalni. Mislim da nam je ovo bilo deseto izvođenje predstave i mislim da je nekako bila najkompletnija. Fenomenalne utiske nosimo nazad, izigrali smo se kao deca što je publika i prepoznala. Dobili smo ogroman aplauz, lepi utisci nakon toga. Što se nas tiče mislim da je misija uspela“, ističe Danilo Grbić, glumac.

Članovi dramske sekcije mogu se pohvaliti i osvojenim nagradama.

„Tako je. Dušan Esapović je dobio nagradu publike za najboljeg glumca večeri. Ja sam pokupio nagradu na kraju zonske smotre za scenski govor, a Klara Oberman je dobila nagradu za ulogu Klare u našoj predstavi „Oporuka“.

Za sam kraj razgovora zanimalo nas je kakvi su dalje planovi.

„Što se same „Oporuke“ tiče na preporuku selektora na Zonskoj smotri dobili smo smernicu da idemo na festival u mesto Jaša Tomić. Posle toga nas očekuje gostovanje u Sinju sa novom predstavom, a po povratku iz Sinja gostujemo sa „Oporukom“ u Županije, tako da biće pune ruke posla“, završava Grbić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad