Yunet
 

Kultura

Obeležen Svetski dan plesa

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. maj 2022. • 00:00 •

Obeležen Svetski dan plesa

Svetski dan plesa obeležava se u svetu svake godine, a od 2015. ga obeležavaju i plesači iz Sombora.

Da se uloženo vreme, rad i upornost isplatila, pokazali su plesači svojom originalnošću i ove godine uz slogan na društvenim mrežama “Za naše plesače i za naš rasplesani grad”.

“Eto osma godina za redom kako mi svi zajedno organizujemo našu manifestaciju povodom Svetskog dana plesa. Prethodne dve godine smo bili onlajn preko Instagrama, ali svakako smo obeležili, tako da smo odlučili ove godine da to bude malo nešto veće, druga lokacija, nadam se bolja organizacija i eto nadam se da će se svima svideti i da će svi uživati” – rekla je jedna od organizatorki i trener plesne škole “Jump Dance”.

Svetski dan plesa organizovan je u Kulturnom centru Laza Kostić, na sceni za decu i mlade „Fabrika snova“.

“Ove godine učestvuju plesna škola “Jump Dance”, Plesna grupa “Inanna”, plesni klubovi “Ravangrad dance” i “Ronda”, s.a.f.c. “Cats”, sportski klub “Figura”, baletski studio “Figura” i “Plesić”- rekla je Brankica Ćurčić, takođe jedna od organizatorki i trener plesne grupe “Inanna”.

U sklopu manifestacije prikupljaće se novčana pomoć za našu sugrađanku.

“U sklopu ove manifestacije kao i u sklopu svih manifestacija, organizovali smo i taj neki humani deo, tako da ćemo prkupljati novac za našu sugrađanku Anastaziju Kostić” – istakla je Vučinić.

Koncert je održan u dva termina. Od 17:30h i 19h.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena