Yunet
 

Kultura

7. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. maj 2022. • 00:00 •

7. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike

7. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike održaće se 21. i 22. maja sa početkom u 10 časova u prostoru Mađarske Građanske Kasine.

Organizatori su Klub ljubitelja stripova Sombor i udruženje Centar PEB Sombor, u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Karlo Bijelicki“ Sombor, a festival je podržan od strane Grada Sombora.

Ove godine gosti festivala biće Branislav Bane Kerac, Stevan Subić, Leonid Pilipović, Miodrag Mikica Ivanović, Geza Šetet, Goran Skrobonja, Gani Sunduri, Dragana Kuprešanin, Nenad Cvitičanin i Svetozar Anđel Toza. Pored njih na festivalu će se posetiocima predstaviti i udruženja.

U okviru festivala, oba festivalska dana, održaće se Sajam stripa i fantastike, na kome će gotovo svi domaći strip izdavači predstaviti posetiocima svoja izdanja, gosti-strip crtači crtaće zajedno sa publikom, biće realizovana radionica crtanja stripova, mečevi u kartama za najmlađe, a u nedelju, drugog festivalskog dana proglasiće pobednike likovnog konkursa „Kad bi ljudi živeli na Marsu…“ u 3 kategorije i najuspešnijima biće podeljene diplome i prigodni pokloni. Zatvaranje festivala predviđeno je u nedelju, 22. maja, u 17 časova.

Kao predfestivalska aktivnost i najava festivala, u subotu 14. maja, u Gradskom muzeju u Somboru, sa početkom u 19 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Zagor u našem sokaku“, koju je priredio Svetozar Anđel Toza. Posetioci izložbe moći će da vide originalne crteže najpoznatijih inostranih i domaćih strip crtača koji su crtali Zagora. Pored ostalog publici će biti predstavljene originalne „table“ Zagorovog tvorca, Galijena Ferija, Branislava Baneta Kerca, Miodraga Mikice Ivanovića i drugih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad