Yunet
 

Kultura

Vanja Smiljić objavila zbirku pesama „Borba sa svakodnevnicom“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. maj 2022. • 00:00 •

Vanja Smiljić objavila zbirku pesama „Borba sa svakodnevnicom“

Naša sugrađanka Vanja Smiljić objavila je zbirku pesama pod nazivom „Borba sa svakodnvenicom“. Zbirka je izdata pod okriljem Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ iz Sombora.

To je bila idealna prilika da se nađemo sa mladom i talentovanom autorkom i popričamo o njenom prvom čedu.

„Veliko hvala Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“ koji su stali iza mene i zaista obezbedili da se po prvi put osetim kao autor, a ne lektor, da se ne brinem o tim nekim drugim stvarima. Oni su vrlo brzo i profesionalno odradili svoj posao te je meni bilo lako da se uživim u ulogu autora. U ovim koricama nalazi se preko 50 pesama koje su nastale u nekom periodu mog života, između 2014 – 2017 godine i nekako mislim da će mladima biti zanimljivo, ali i onim starijim jer su oni već prošli taj neki periodu života koji govori o ulasku u svet odraslih, o životnim dilemama, o borbi nakon gubitka voljene osobe“, ističe Vanja Smiljić.

Nataša Turkić, direktorka Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, ističe da biblioteka kroz razne konkurse pomaže mladim autorima da izdaju svoje knjige.

„Upravo ste spomenuli našu izdavačku delatnost, a u okviru nje mi imamo ediciju „Golub“ koja je namenjena mladim piscima do 40 godina života, za neobjavljen rukopis tj. za prvu knjigu. Drugi konkurs je u okviru manifestacije Somborski književni festival koji podržava opet mlade autore ali do 35 godina, i to za drugu knjigu, što je jedinstveno u Srbiji“, između ostalog ističe Nataša Turkić.

Kao što je rečeno, promocija zbirke pesama „Borba sa svakodnevnicom“ zakazana je za petak, 03. jun, u dvorištu Biblioteke na glavnoj ulici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad