Yunet
 

Kultura

Dečiji hor „Šareni vokali“ učestvovali na susretu amaterskih dečijih horova u Herceg Novom

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. jun 2022. • 00:00 •

Dečiji hor „Šareni vokali“ učestvovali na susretu amaterskih dečijih horova u Herceg Novom

Gradski Dečiji Hor „Šareni Vokali“ bio je učesnik susreta amaterskih dečijih horova u Herceg Novom od 27. do 29. maja.

Ova manifestacija pod nazivom „Pored mora pjevati se mora“ okupila je 7 dečijih horova iz Srbije, BiH i Crne Gore a održana je pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i sekretarijata za kulturu. Domaćin festivala bio je Hercegnovski dečiji hor „Cvrkutići“ i njihova dirigentica Lidija Ivanović na čiji poziv se hor Šareni vokali i odazvao na učešće.

Tokom boravka pevalo se i družilo na svakom koraku a nakon koncerta svi horovi su na sceni zajedno izveli himnu festivala „Pored mora pjevati se mora“.

Festivalski susret nije bio takmičarskog karaktera jer su organizatori želeli da stave akcenat na promociju amaterskih horova i razmenu iskustava i prijateljstva te je svaki hor izveo repertoar od tri kompozicije po slobodnom izboru. Festival je održan u poznatoj Dvorani Park u Herceg Novom a horovi su zajedno boravili u hotelu Lighthouse.

Odlazak Šarenih Vokala na ovaj susret pomogla su mala preduzeća velikog srca: Džimi komerc, Kuća vina Jokić, SG Priča, Coffee Center Doo, ViaGusto, Lafynatural, Pekara Stara Selenča, Babić plast, Liveerna international doo, Lomax company doo, Karamela sztr.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena