Yunet
 

Kultura

U toku 5. Somborske večeri indijske kulture

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. jun 2022. • 00:00 •

U toku 5. Somborske večeri indijske kulture

Proteklog vikenda otvorene su pete po redu Somborske večeri Indijske kulture u organizaciji porodične kuće Maširević i ateljea naše sugrađanke Monike Maširević.

Ovo je program koji je Monika sama osmislila i koji radi u kućnom, privatnom aranžmanu, ali bez obzira na to, vrata su otvorena svima, Somborcima koji su zainteresovani da čuju više o Indiji, njenoj kulturi i običajima koji tamo vladaju.

“Ove godine s obzirom da proslavljam 25 godina od svog prvog odlaska u Indiju, kao i od svoje prve promocije koju sam održala u svom rodnom gradu u Somboru u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki, odlučila sam da ga obogatim sadržajima koji nisu samo za odrasle kao što su do sada bili, nego da budu uključena i deca pa čak i žene koje žele da nauče da kuvaju.

U subotu smo uz prisustvo diplomata ambasade Indije u Beogradu godpodina Sureše Rau koji je ataše u Beogradu, otvorili peto po redu Večeri Indijske kulture, a ono što je kuriozitet subotnje večeri, bilo je moje predavanje “Incradible Indija”, Neverovatna Indija, gde sam pokušala sažeti šta je to sve što ja volim u Indiji, šta je to što je kroz projekat koji je vlada inicirala 2022. godine u Ministarstvu turizma, sa željom da se Indija kao zaista neverovatna destinacija promoviše i da se Indija predstavi kao vrlo kredibilna država za turizam.

Danas imamo, ponedeljak, kreativnu radionicu za decu, to je novina koju sam unela u svoj program ove godine. Pravićemo slonove iz Radžastana.

Sutra u utorak je na programu Kraljevski Radžastan, putopisno predavanje koje počinje u 19 sati i otvoreno je za odrasle osobe. Ja ću na slajd projekciji predstaviti najznačajnije destinacije Radžastana. U sredu imam predavanje u Somborskoj Gimnaziji Veljko Petrović, u četvrtak imamo još jedno druženje za odrasle osobe, ovde kod nas u Konjovićevoj 41 u kom ću pokušati da predstavim Hinduizam. Petak je rezervisan za decu, imaćemo Knjigu o džungli, s obzirom da je Mogli dečak koji je odrastao u džungli i u Indiji.

U subotu nam ostaje kao jedna od radionica, gde uvodimo nešto što se zove Indijska kuhinja, odnosno Gastronomske čarolije Indije. Za tu radionicu je potrebno prijavljivanje pošto je ograničen broj na petnaest osoba. Moja web adresa je www. monikamasirevic“- rekla je za našu televiziju indiolog i putopisac Monika Maširević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena