Yunet
 

Kultura

Održana radionica o mogućnostima alata razvijenih u sklopu projekta CINEMA

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. jun 2022. • 00:00 •

Održana radionica o mogućnostima alata razvijenih u sklopu projekta CINEMA

Grad Sombor sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u realizaciji projekta „Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu“, akronim CINEMA.

Projektni konzorcijum čini 22 partnera i to lokalnih samouprava, privrednih komora, organizacija civilnog sektora i obrazovnih institucija iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Bugarske i Moldavije. Iz Srbije zastupljeni su Grad Sombor i Regionalna razvojna agencija Bačka kao punopravni partneri i Grad Novi Sad kao pridruženi partner.

U sklopu ovog projekta projektni partneri su razvili 20 alata za kreativnu revitalizaciju urbanih prostora. Kao jedan vid podrške kreativnim industrijama, Grad Sombor je uspostavio online biblioteku sa finansijskim i pravnim informacijama koje mogu biti od koristi kreativnim industrijama, kao i sa informacijama o edukacijama i treninzima.

Radionica o mogućnostima i načinu upotrebe razvijenih alata sa naglaskom na alat razvijen od strane Grada Sombora održala se onlajn 21. i 22. juna, a pristuni su bili pojedinci i organizacije iz sektora kreativnih industrija, kao i predstavnici Gradske uprave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad