Yunet
 

Kultura

Uspešno završen i drugi dan 4. Somborskog filmskog festivala

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. jul 2022. • 00:00 •

Uspešno završen i drugi dan 4. Somborskog filmskog festivala

Prvi od tri planirana „Espresa u 11“ održan je juče u okviru programa Četvrtog Somborskog Filmskog Festivala.

Učesnici su imali priliku da prisustvuju promociji filmskih publikacija, kao i da prodiskutuju o filmskim ostvarenjima prikazanim prethodnog dana festivala sa drugim zaljubljenicima u filmsku umetnost.

Svetozar Cvetković i Tamara Aleksić bili su prvi gosti Espresa u 11 i podelili su sa publikom utiske o filmu „Pucnji u Marseju“ Gordana Matića, koji je prikazan prve festivalske večeri. Zatim su usledili dalji razgovori o filmskim publikacijama.

Predstavljene su sledeće knjige „Zabranjeni bez zabrane“ autora Milana Nikodijevića, „Stenli Kjubrik između slikarstva i filma“ autorke Dijane Metlić, „Ono što se vidi“ autorke Nine Živančević i „Jevanđeljena filmu“ autora Vladimira Marjanovića.

Večernji sati, drugog dana Festivala, bili su rezervisani za filmske projekcije i razgovore sa članovima prikazanih filmskih ostvarenja.

Publici su se poklonili članovi ekipe filma „Heroji radničke klase“ : reditelj Miloš Pušić, Stefan Beronja u ulozi Malog i Bojana Milanović u ulozi Ljiljane.

Publiku su pozdravili i članovi ekipe filma Ivana Bakrača „Posle zime“ Maja Šuša u ulozi Bubi, kao i koproducent filma Nikolina Vučetić-Zečević.

Drugog dana festivala prikazana je i Panorama kratkih austrijskih filmova, a poslednja projekcija, u 23.00 sata, bila je rezervisana za film prvog mađarskog oskarovca Ištvana Saba „Konačni izveštaj“.

Foto: Slobodan Jotić

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena