Yunet
 

Kultura

Na četiri konkursa Galerija „Milan Konjović“ Sombor dobila 1,65 miliona dinara

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. jul 2022. • 00:00 •

Na četiri konkursa Galerija „Milan Konjović“ Sombor dobila 1,65 miliona dinara

Na Konkursu za finansiranje – sufinansiranje projekta u oblasti zaštite i očuvanja kulturnog nasleđa u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2022. godini, Galeriji „Milan Konjović odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 200.000,00 dinara, za realizaciju projekta, „Restauratorski radovi na zatiti slika Milana Konjovića i izrada replika ramova“.

Na Konkursu Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike Srbije – sufinansiranje u izboru projekata u oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva za projekat „Virtuelna šetnja kroz Galeriju Milna Konjović“.

Projekatje osmišljen u skladu sa digitalnom transformacijom ustanova kulture koja je poslednjih godina uzela maha u našoj zemlji.
Kreiranje virtuelne ture prestavlja moderan i efikasan alat kojim će posetioci moći da dožive prostor galerije i uživaju u delima Milana Konjovića na nov i do sada neuobičajen način.

Za ovaj projekat odobrena su sredstva u iznosu od 700.ooo dinara.Rukovodilac projekta je kustos-muzejski edukator, Jasmina Medić.
Na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja Muzejskim nasleđem u 2022. godini, Galeriji „Milan Konjović“ odobrena su sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara za opremanje tematske izložbe koja nosi naziv „Vojvodina, večita slikarska tema“ Otvaranje ove izložbe planirana je za oktobar mesec 2022. godine.

Na konkursu Pokrajinskog sekreatarijata za savremeno stvaralaštvo Galerija je konkurisala sa sufinansirajuća sredstva za istu tematsku izložbu „Vojvodina, beskrajna slikarska tema“ i Pokrajinska komisija je prepoznala vrednost i značaj ove izložbe.
Odobreno sredstva iznose 250.000,00 dinara za štampu pratećeg kataloga i prevod na engleski jezik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena