Yunet
 

Kultura

Prijave za ovogodišnji “Somborski salon” traju do 13. avgusta

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. avgust 2022. • 00:00 •

Prijave za ovogodišnji “Somborski salon” traju do 13. avgusta

U toku je konkurs Kulturnog centra „Laza Kostić“ za izložbu „Somborski salon 2022“.

Pravo učešća imaju umetnici koji su rođeni ili žive na teritoriji Grada Sombora. Svi učesnici konkurišu sa dva rada. Likovni umetnici mogu konkurisati sa radovima iz svih oblasti vizuelne umetnosti.

Konkurs je otvoren do 13. avgusta. Kandidati do tada mogu da predaju radove u prostorijama Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na adresi Venac Radomira Putnika 2, gde popunjavaju prijemni formular. Prijem radova se vrši radnim danima od 9 do 14 časova.
Selekcija radova od strane selektora biće izvršena 15, 16, i 17. avgusta.

Umetnici će biti obavešteni o odluci selektora koja se odnosi na izbor radova, 18. i 19. avgusta. Svečano otvaranje izložbe je 30. avgusta, u 19 časova.

Odluka selektora o dobitniku Nagrade Salona biće objavljena 30. avgusta na otvaranju izložbe. Odluka o dobitniku Nagrade Publike biće objavljena 13. septembra na zatvaranju izložbe.

Tokom trajanja izložbe posetioci glasaju tako što ubacuju ceduljicu sa imenom izabranog rada i njegovog autora u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u Veliku galeriju Kulturnog centra. Nagradu publike dobija autor čiji rad osvoji najviše glasova.
Organizator konkursa obezbeđuje dve otkupne nagrade u novcu i to:

– Nagrada Salona u iznosu od 40.000,00 dinara,
– Nagrada publike u iznosu od 20.000,00 dinara,

Organizator ima obavezu da nagrađenim umetnicima organizuju samostalne izložbe u narednoj izlagačkoj godini – dobitniku Nagrade Salona u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, a dobitniku Nagrade publike u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad