Yunet
 

Kultura

Tokom avgusta nas očekuju brojne manifestacije u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. avgust 2022. • 00:00 •

Tokom avgusta nas očekuju brojne manifestacije u Somboru

Turistička organizacija Grada Sombora je za mesec avgust pripremila brojne manifestacije.

Prema rečima Zdenke Mitić, direktorke Turističke organizacije Grada Sombora, nakon udarnog letnjeg perioda u junu i julu, i u avgustu će biti organizovan veći broj manifestacija kako u Somboru tako i u okolnim mestima.

„Somborsko leto zaista pokriva celi letnji period i nakon juna i jula koji su bili zaista bogati manifestacijama, evo nas i u avgustu. Već su nam prošli „Veče uličnih svirača“, „Feelgood festival“, još uvek je u toku i turnir u odbojci na pesku, a vikend pred nama zaista obiluje brojnim manifestacijama. U subotu se organizuje jedna veoma zanimljiva manifestacija koja se zove „Riđička peka“ u ovom selu poznatom po vinu, zaista jedan interesantan događaj. Važno je spomenuti 12. avgust kao Međunarodni dan mladih kada imamo „Somborsko leto za mlade“ – to je jedan fantasičan događaj koji okuplja brojne mlade ljude i podrazumeva „Muziku na točkovima“, a nakon toga slede veoma kvalitetni koncerti. Takođe, 12. i 13. avgusta nam traje „Bodrog fest“ u Bačkom Monoštoru i to već 17. godinu zaredom. Nakon toga 14. avgusta u Somboru se organizuju Konjičke trke za Pehar Somborskih novina, a nakon toga kreću Velikogospojinske večeri u Staparu koje traju od 19. avgusta do 10. septembra. Zatim za sve ljubitelje konja i fijakera organizuje se još jedan zanimljiv događaj – Smotra paradnih konja i fijakera u Staparu 21. avgusta i završavamo sa Sajmom pčelarstva koji će se održati 28. avgusta na glavnoj ulici u Somboru“, istakla je Zdenka Mitić.

Zanimalo nas je da li će ova vredna ekipa iz Turističke organizacije otići na zasluženi odmor ili se već planiraju mani festacije za jesen.

„Naravno da ste stalno radi. Mi smo već u pripremama za već ranije spominjanu manifestaciju za koju želimo da postane tradicionalna. U pitanju je Festival Gornjeg Podunavlja kojeg planiramo za kraj septembra – početak oktobra. Osmišljavamo atraktivne sadržaje kako za naše somborce tako i za posetioce“, zaključuje Mitić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena