Yunet
 

Kultura

Neda Radosavljević pobednica konkurs za izdavanje prve knjige u ediciji „Golub“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. avgust 2022. • 00:00 •

Neda Radosavljević pobednica konkurs za izdavanje prve knjige u ediciji „Golub“

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ iz Sombora u junu 2022. godine raspisala je konkurs za izdavanje prve knjige autora do 40 godina u ediciji „Golub“. Prema propozicijama konkursa, rukopisi su slati pod šifrom, a konkurs je zaključen 15. jula.

Na konkurs je pristiglo 15 rukopisa. Žiri, koji je zasedao u sastavu Branko Ćurčić, Dragan Babić i Danijela Repman, napravio je uži izbor od tri rukopisa:

– “Kontaemplikacije”, Bogdana Rapaića
– “Priče iz (nekih) života” Mladena Živkovića, i
– “Poslednji pokušaj samoodbrane”, Nede Radosavljević.

Nakon razmatranja rukopisa koji su uvršteni u uži izbor, žiri je odlučio da nagradu Golub za 2022. dodeli rukopisu „Poslednji pokušaj samoodbrane“, Nede Radosavljević. Nagrada se sastoji iz objavljivanja knjige, diplome i organizovanja promocije nagrađenog rukopisa.

Pesnička zbirka Poslednji pokušaj samoodbrane progovara o svakodnevici lirske junakinje koja pokušava da precizno i beskompromisno detektuje (be)smisao života savremenog čoveka i svega onoga što se nalazi u haosu ekspres lonca u koji smo nevoljno ubačeni. Autorkino obraćanje je neposredno, ogoljeno, a stvarnost u potpunosti razobličena, bez celofana i ukrasa – jer prevare i postoje da budu razotkrivene.

Neda Radosavljević (Jagodina, 1985), po zanimanju je diplomirani ekonomista. Pesme su joj objavljivane na raznim književnim portalima, kao i u nekoliko zbornika. Dobitnica je ovogodišnje nagrade „U korak s vremenom“ za najbolju savremenu pesmu u organizaciji Književnog kluba „Velimir Rajić“ iz Aleksinca. Živi i stvara u Jagodini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad