Yunet
 

Kultura

Apatin: Za petak zakazano otvaranje izložbe „Umetničke zastave na tromeđi“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. avgust 2022. • 00:00 •

Apatin: Za petak zakazano otvaranje izložbe „Umetničke zastave na tromeđi“

U okviru projekta „Dunavski dijalozi 2022“, a u saradnji sa Galerijom „Bel Art“ iz Novog Sada, Opštiski kulturni centar i Galerija “Meander” organizuju izložbu umetničkih zastava pod nazivom „Umetničke zastave na tromađi“. Autori izložbe su Reka Husar (Mađarska, Leo Kirinčić (Hrvatska) i Danijel Babić (Srbija).

Otvaranje izložbe zakazano je u petak, 26. avgusta u 19 časova.

U godini kada se održavaju brojni programi u sklopu Evropske prestonice kulture, u Novom Sadu je ustanovljen Trg jarbola na kojem se održavaju izložbe zastava. Takve izložbe su priređivane, i pre postavljanja jarbola, u centralnim ulicama u jezgru grada.

Na tim postavkama internacionalnog karaktera izlagali su umetnici sa svih kontinenata, među kojima je bilo i uglednika koji su obeležili umetnost s kraja proteklog i početkom ovog veka.

Galerija „Bel art“, koja realizuje program izložbi Trga jarbola danas poseduje fond umetničkih zastava. Iz te kolekcije, za ovu apatinsku izložbu izdvojene su zastave umetnika iz zemalja koje, u neposrednoj blizini Apatina, formiraju tromeđu koja se, ovom izložbom, afirmiše kao prostor saradnje i dobrosusedstva.

Izložba će biti otvorena do 08. septembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena