Yunet
 

Kultura

Za subotu zakazano veče posvećeno poeziji, vinu i ljubavi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. avgust 2022. • 00:00 •

Za subotu zakazano veče posvećeno poeziji, vinu i ljubavi

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ i Udruženje građana „Informa“ Sombor, organizuju veče posvećeno poeziji, ali i vinu i ljubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika.

Ovo veče biće održano u subotu, 27. avgusta, u dvorištu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, u ulici Kralja Petra I broj 11, u 19 časova.
Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i ljubav, štampana je zbirka poezije „Poezija vinom obojena“, u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa. Uz promociju pesama pristiglih na konkurs i dodelu nagrada, biće upriličena i promocija vina vinarije „Vučji podrum“.

Da podsetimo, na konkurs „Poezija vinom obojena“, od pristiglih 75 pesama, koje su ušle u zbirku poezije, prve tri su: prvonagrađena „Vita Brevis“ Petra Matovića, drugonagrađena pesma „Pro Corde Morte“ Jelene Gašović i trećenagrađena pesma „Na korak bliže“ Nikole Krivokuće.

Dodeljene su i dve specijalne nagrade, Dušku Sekuliću i Srbi Takiću. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić.

Najlepše stihove o vinu i ljubavi čitaće glumci Boban Đorđević i Biljana Keskenović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena