Yunet
 

Kultura

U Staparu svečano predstavljen novi mural

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. novembar 2022. • 00:00 •

U Staparu svečano predstavljen novi mural

Na zgradi Zadružnog doma u Staparu svečano je predstavljen mural sa temom Staparskog ćilima u okviru akcionog plana na INTERREG projektu DANURB+.

Mural predstavlja pretapanje realnog slikovnog prikaza u digitalnu formu i daje sponu tradicije sa savremenim životom, koji su oslikali Dejan Ivanović (Wuper) i Nikola Mihajlović (Kori).

Svečanom predstavljalju murala prisustvovali su predstavnici Grada Sombora, Udruženja žena „Staparska ruža“, Javno komunalnog preduzeća „Prostor“, učenici OŠ „Branko Radičević“, kao i predstavnici Arhitektonskog fakulteta u Beogradu na čelu sa profesorkom Aleksandom Đukić.

Jovana Miljević, pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma, naglasila je da će novi mural dodatno ojačati turistički potencijal.

Ispred JKP „Prostor“, Dragana Siljanović Kozoderović, arhitekta i urbanista u Sektoru za prostorno planiranje, istakla je da su partneri odlučili da se u fokus stavi nematerijalno kulturno nasleđe gradova koji su obuhvaćeni projektom.
Mira Kovačev, predsednica Udruženja žena „Staparska ruža“ naglasila je da zahvaljujući novom muralu Udruženje ima još veću vidljivost.

Završna konferencija DANURB+ projekta održaće se polovinom decembra u Budimpešti, gde će biti promovisani atlas i sajt na kome će biti platforma za sve turiste koji se odluče za podunavsku rutu. Svaki turista koji otvori platformu videće i Sombor koji će predstaviti preko 100 raznih zanimljivih stvari koje treba posetiti, sa opisom i koordinatama za navigaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena