Yunet
 

Kultura

Majstorski kurs pijaniste Mihajla Zurkovića za tri maturanta somborske Muzičke škole

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. decembar 2022. • 00:00 •

Majstorski kurs pijaniste Mihajla Zurkovića za tri maturanta somborske Muzičke škole

Miloš Bačić, Filip Vidanović i David Perić maturanti Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Sombora imali su prilika da sa njima dva dana radi Mihajlo Zurković, pijanista, vanredni profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i umetnički direktor „Somborskih muzičkih svečanosti“, koji je prve pijanističke korake napravio upravo u somborskoj muzičkoj školi.

Mihajlo Zurković je veoma rado prihvatio poziv profesorica Marije Jelovac jer ima već iskustva u ovakvom radu. Veliko zadovoljstvo mu je bilo da može da se upozna sa veoma talentovanim učenicima i da im bar u ova dva dana da neke smernice za dalji rad, jer to će im sigurno puno značiti u daljem školovanju koje ih očekuje u budućnosti.

Na kraju dvodnevnog kursa Mihajlo Zurković, Miloš, Filip i David, održali su mali koncert za roditelje, rodbinu i prijatelje u svečanoj sali i svirali dela poznatih autora klavirskih kompozicija.

Filip Vidanović se predstavio delima Hajdna i Kapustina. Miloš Bačić i David Perić su svirali sonate od Betovena.

„Kod profesora Mihajla je bilo odlično. Dao mi je neke bitne smernice što se tiče vežbanja i izvođenja, pokazao je neke veoma važne stvari i veoma sam zadovoljan radom sa njim. Planovi su mi upis na Akademiju, e sad da li će biti u Srbiji ili možda negde u inostranstvu videću još“, ističe Miloš Bačić, učenik 4. razreda Srednje Muzičke škole Sombor.

„Ova dva dana su pre svega bila zanimljiva, od ovako vrhunskog profesora ima šta da se nauči. Desetak godina učim klavir, poslednjih godina sa prof. Marijom Jelovac, a sad me očekujem Akademija verovatno u Novom Sadu ili Beogradu ali videćemo još“, završava David Perić, učenik 4. razreda Sreddnje Muzičke škole Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad