Yunet
 

Kultura

Tijana Savatić pobednica osmog konkursa Somborskog književnog festival

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. februar 2023. • 00:00 •

Tijana Savatić pobednica osmog konkursa Somborskog književnog festival

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru u oktobru 2022. godine raspisali su konkurs za drugu knjigu autora do 35 godina. Prema propozicijama konkursa, rukopisi su slati pod šifrom. Konkurs je zaključen 31. decembra 2022. godine.

Na konkurs je pristiglo 26 rukopisa. Žiri, koji je zasedao u sastavu Tamara Babić, Branislav Živanović i Dragan Babić, izdvojio je tri rukopisa:

„Baštenski kreveti“ Tijane Savatić, „Karibu“ Bojana Todorovića, i „Apologetika pisarnice“ Radeta Šupića.
U narednoj seriji razmatranja, žiri je odlučio da na osmom konkursu Somborskog književnog festivala nagradi rukopis „Baštenski kreveti“ Tijane Savatić.

Nagrada, koja se sastoji iz štampanja nagrađenog rukopisa i diplome, biće uručena tokom Somborskog književnog festivala 2023. godine.

U dvadeset devet pesama raspoređenih u tri različito organizovane ciklusne celine, pesnički rukopis „Baštenski kreveti“ progovara jezikom prirode kojoj se pridaju personalizovana svojstva.

Tijana Savatić piše i izvodi poeziju, istražujući njen performativni karakter. Od 2020. godine aktivno održava i razvija niz govornih programa Izvođenje poezije na filmu u Studentskom kulturnom centru Beograda. Piše recenzije i tumačenja savremene umetnosti u okviru programa Vizuelna umetnost i mladi u Kulturnom centru Beograda. Objavila je zbirku „San Severija“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena