Yunet
 

Kultura

Završen 32. Pozorišni maraton

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. jun 2024. • 00:00 •

Završen 32. Pozorišni maraton

Čevrti, ujedno i poslednji, dan 32. Pozorišnog maratona počeo je sa predstavom za decu „Pepeljuga“ u izvođenju ansambla Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda. Ova bajka često je i rado igrana u Pozorištu „Bošho buha“, a ovo predstavlja njenu petu verziju. Naši najmlađi sugrađani uživali su u predstavi, te glumce nagradili velikim aplauzom.

Na velikoj sceni izvedena je predstava „Simptomi“ Milice Snive u režiji Ive Milošević. Glavna junakinja Sanja jednog dana odlučuje da izvrši samoubistvo, u trenutku kada krenem nožem ka venama svoje podlaktice pred njenim očima se odmota ceo njen dotadašnji život i ona odlučuje da je život ipak dragocen i da ga je vredno živeti.

U Studiju 99 ansambl Kraljevskog pozorišta“ Zetski dom“ Cetinje odigrao je predstavu „Leptir“ Aleksandra Radunovića u režiji Andraša Urbana.

U dvorištu Gradskog muzeja Sombor održan je koncert Džez dua na kome su nastupali Mate Matišić i Marko First. Obojica spadaju u najznačajnije i najpoznatije hrvatske džez muzičare.

Poslednja predstava 32. Pozorištnog maratona bila je Radovan III Dušana Kovačevića u režiji Vita Taufera, a u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Sombor.

Kao po tradiciji, nakon poslednje odigrane predstave Bojana Kovačević, upravnica Narodnog pozorišta Sombor podelila je tradicionalne nagrade – Nagrada „Iza kulisa“, koja se dodeljuje pozorišnom radniku koji nije na sceni, a bez koga izvođenje predstave ne bi bilo moguće, pripala je Dejanu Pletikosiću. Nagrada za glumicu sezonu pripala je Biljani Keskenović, dok je Nemanja Bakić dobio nagradu za glumca sezone.

Nakon dodele nagrade usledio je cvetni udar čime je pozorišni maraton zvanično završen.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena