Yunet
 

Politika

Održana 213. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. jun 2024. • 00:00 •

Održana 213. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 213. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 23 tačke.

Između ostalog, utvrđen je Predlog odluke o donošenju izmena i dopuna plana detaljne regulacije primarne gradske saobraćajnice između Apatinskog i Bezdanskog puta u Somboru.
Pored toga, usvojen je i program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Sombora u 2024. i 2025. godini, koji je prethodno upućen na saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine. Kontrolom kvaliteta vazduha dobijaće se relevantni podaci za dalju zaštitu zdravlja ljudi i unapređenje životne sredine, a podatke o rezultatima monitoringa, dostavljaće se Agenciji za zaštitu životne sredine.

Gradski većnici su prihvatili Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Sombor za period od 1. januara do 31. marta 2024. godine, i to za: JKP „Čistoća“, JKP „Energana“, JKP „Vodokanal“, JKP „Parking servis Sombor“, JKP „Zelenilo“, JKP „Prostor“ Sombor i JKP „Vodovod“ Bezdan.

Na 213. sednici, usvojeni su predlozi Komisije za sprovođenje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa za pet javnih konkursa. Prihvaćeni su predlozi Komisije za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji grada Sombora za 2024. godinu, predlozi Komisije za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa udruženja iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite u 2024. godini, predlozi Komisije za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi u 2024. godini, predlozi Komisije za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2024. godini i predlozi Komisije za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju lokalnog akcionog plana za mlade u 2024. godini.

Gradsko veće grada Sombora, odobrilo je Predlog za sufinansiranje projekta uvođenja grejanja na gas u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Aleksi Šantiću. U prethodnim godinama, škola je imala velike probleme u vezi zagrevanja objekta škole zbog starih kotlova na mazut, kvaliteta nabavljenog mazuta i drugo, a posle mnogih sanacija i popravki, doneta je odluka da se izgradi potpuno novi sistem grejanja koji će biti ekonomičniji, kvalitetniji i čistiji za životnu sredinu, te zdraviji za decu i učenike ove škole.

Takođe, odobrena su i sredstva za sufinansiranje projekta „U bojama dece 4“, Udruženja somborskih učitelja u iznosu od 250.000 dinara, kao podrška Grada Sombora razvoju obrazovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena