Yunet
 

Poljoprivreda

Dodeljeni ugovori po završenom konkursu Agrobiznis centra

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. april 2022. • 00:00 •

Dodeljeni ugovori po završenom konkursu Agrobiznis centra

Ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu, koji je sproveo Agrobiznis centar, danas su svečano uručeni poljoprivrednim proizvođačima.

Konkurs je bio namenjen fizičkim licima – nosiocima registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu sa teritorije Grada Sombora, a bespovratna sredstva za realizaciju konkursa, u iznosu od 5.000.000.00 dinara, obezbedio je Grad Sombor. Pravo na subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, putem ovogodišnjeg konkursa, ostvarilo je 39 gazdinstava, kojim su ugovore uručili član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić i direktor Agrobiznis centra Karlo Puškarica.

Puškarica je ovom prilikom istakao da je ovo peti konkurs Agrobiznis centra za manje od tri godine, putem kojih je sufinansirano 223 projekata za unapređenje poljoprivrednih gazdinstava.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena